Αρχική Σελίδα

Σχετικά με το Καταφύγιο Άργος

Σχετικά με εμάς

Το καταφύγιο ζώων Άργος, ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2008 και είναι ένας ασφαλής παράδεισος για τα εγκαταλειμμένα, κακοποιημένα και τραυματισμένα ζώα της Κύπρου.

Παρέχετε σ’αυτά η ασφάλεια του καταφυγίου μας και μια ζωή μακριά από τους δρόμους. Βοηθήστε μας να τα προστατεύσουμε, να νοιαστούμε γι’ αυτά και να πετύχουμε τον στόχο μας: να βρούμε στοκαθένα ένα σπίτι γεμάτο αγάπη. Όλα αυτά δεν μπορούμε να τα κάνουμε μόνοι μας, γι΄αυτό βοηθήστε μας να τους δώσουμε την ευκαιρία που αξίζουν. Κάνετε κι εσείς την εισφορά σας στο ΚαταφύγιοΖώων Άργος. 

Μπορείτε να κάνετε την εισφορά σας, χρησιμοποιώντας PayPal ή κατευθείαν μέσο της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε (δείτε λεπτομέριες στην σελίδα ‘Βοηθήστε μας’). Δεν μπορούμε ναεπιβιώσουμε χωρίς την στήριξή σας. Κάθε τι μικρό που προσφέρετε, έχει τεράστια σημασία για εμάς, γι’ αυτό βοηθήστε μας να βοηθήσουμε τα ζώα. Σας ευχαριστούμε. 

Για εμάς Στο Άργος πιστεύουμε πως το κάθε ζώο έχει το δικαίωμα να είναι ευτυχισμένο, υγιές και να ζει μια ζωή γεμάτη αγάπη. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για πραγματοποιήσουμε αυτό το όνειρό μας.

Με την βοήθειά σας μπορούμε να κάνουμε περισσότερα.

Το Καταφύγιο Ζώων Άργος, είναι μέχρι στιγμής το σπίτι περισσότερων από διακόσιων γάτων και σκύλων, οι οποίοι ή έχουν κακοποιηθεί ή εγκαταλειφθεί ή τραυματιστεί.

Ο κύριος στόχος μας, είναι η φροντίδα και η ευημερία τους, μέχρι τη στιγμή που θα βρουν ένα νέο σπίτι. Το Άργος διατηρεί δύo φιλανθρωπικά καταστήματα (στο Αγία Νάπα και στην Ορμήδεια), τα οποία είναι μια κάποια πηγή εσόδων για τα έξοδα του καταφυγίου.

Mobirise

Οι δραστηριότητές μας περιλαμβάνουν: 

  • Διάσωση σκύλων, γάτων και άλλων ζώων που είναι ανεπιθύμητα και μεταφορά τους στο καταφύγιο.
  • Δίνουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε άρρωστα και πληγωμένα αδέσποτα ζώα.
  • Δινόταν στο παρελθόν βοήθεια σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα για στείρωση των κατοικίδιων τους. Τώρα αυτό γίνεται σε συνεργασία με το κράτος.
  • Βοηθούμε την κοινότητα με το πρόγραμμα επανένταξης των ανεπιθύμητων και εγκαταλειμμένων ζώων σε νέα σπίτια.
  • Διερευνούμε όλα τα είδη κακοποίησης ζώων και κάνουμε τις απαιτούμενες ενέργειες για επαναφορά καλύτερων συνθηκών διαβίωσης.
  • Συνεργαζόμαστε με την Κυπριακή Κυβέρνηση στην εφαρμογή του προγράμματος στείρωσης, άγριων και οικόσιτων γάτων.
  • Συνεργαζόμαστε με την Κυπριακή Κυβέρνηση για τον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, στηρίζοντας παράλληλα και το δικό μας πρόγραμμα στείρωσης άγριων και οικόσιτων γάτων.


Mobirise

Ο ιδρυτής μας 

H Στέλλα Στυλιανού, είναι η ιδρυτής και πρόεδρος του Άργους. Είναι επίσης, μια από τα ιδρυτικά μέλη του CVA (Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου) - μιας σύμπραξης πολλών κυπριακών οργανώσεων για τα ζώα - και κατέχει τη θέση του γραμματέα στο CVA

Βοηθήστε μας

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα χωρίς την δική σας βοήθεια.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε το καταφύγιο. Είμαστε ευγνώμονες για την κάθε εισφορά. Είναι στ’ αλήθεια πολυέξοδο να φροντίζεις τόσα πολλά πεινασμένα μικρά ζώα.

Μπορείτε να κάνετε την εισφορά σας, χρησιμοποιώντας PayPal.

Μπορείτε επίσης να αφήσετε την εισφορά σας, στα κουτιά εισφορών που βρίσκονται στο κάθε κατάστημα του Άργους.

Υιοθετήστε ένα ζώο  

Στο καταφύγιο Άργος έχουμε περισσότερα από 300 σκύλους, κουταβάκια, γάτους και μικρά γατάκια, που όλα περιμένουν να βρούν ένα νέο σπίτι. Μπορείτε να βρείτε από το πιο μικρόσωμοδιασταυρωμένο σκυλάκι, μέχρι και μεγάλους σκύλους ράτσας. Μπορείτε να βρείτε από το μικρότερο γατάκι, μέχρι και εντελώς τυφλά ενήλικα γατιά.

Το κάθε ζώο είναι μοναδικό και ψάχνουμε για ξεχωριστούς ανθρώπους που θα τα αγαπήσουν, όσο τ’αγαπάμε κι εμείς και θα τους προσφέρουντην θαλπωρή του σπιτιού που τους αξίζει. 

Το κάθε ζώο που έρχεται στο Άργος, θα λάβει κτηνιατρική βοήθεια που περιλαμβάνει από απλή αποπαρασιτική θεραπεία, μέχρι και θεραπεία σπασμένων οστών. Για να καλυφθούν αυτά τα έξοδα και ηκαθημερινή φροντίδα των ζώων, ζητούμε να γίνεται κάποια εισφορά για κάθε ζώο που υιοθετείται. 

Αν μπορείτε να δώσετε σ’ ένα από τα ζώα μας, την αγάπη που του αξίζει, ρίξτε μια ματιά στην σελίδα υιοθεσιών μας και θα βρείτε το τέλειο κατοικίδιο για εσάς.

Mobirise

Γίνει ανάδοχος φροντιστής 
Πάντα ψάχνουμε για ανάδοχα σπίτια που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν με τα πολύ νεαρά ζώα, κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Θα μπορούσατε να πάρετε κάποιο από τα ζώα μας που χρειάζεται φροντίδα για ένα μικρό χρονικό διάστημα;

Χρηματοδοτήστε ένα ζώο  

Ακόμη κι αν δεν μπορείτε να πάρετε στο σπίτι σας κάποιο από τα ζώα μας, μπορείτε και πάλι να στηρίξετε το Άργος, χρηματοδοτώντας ένα σκύλο ή ένα γάτο. Η χρηματοδότηση του κάθε ζώου θα είναι κοινή με άλλα άτομα, κρατώντας έτσι, το ετήσιο ποσό σε μόνο 50 ευρώ για ένα σκύλο και 20 ευρώ για ένα γάτο. Σε αντάλλαγμα της εισφοράς σας αυτής, θα λαμβάνετε συχνά email με την πρόοδο του ζώου που χρηματοδοτείτε.

Mobirise

Ταξιδεύετε στην Γερμανία;   

Συνεργαζόμαστε στενά με hundeleibe-grenzenlos και ψάχνουμε για συνοδούς των σκύλων που μεταφέρονται σε σπίτια, για έγκριση, από την Κύπρο στη Γερμανία.

Τα καταστήματά μας 

Έχουμε δύο καταστήματα: Στην Αγία Νάπα και Στην Ορμήδεια

Έχετε παλιά ρούχα, οικιακά είδη, ηλεκτρικές συσκευές ή οτιδήποτε άλλο που μπορείτε να εισφέρετε για τα καταστήματά μας;

Mobirise

Εθελοντική Εργασία  

Μπορείτε να αφιερώσετε μερικές ώρες την εβδομάδα για να βοηθήσετε στον καθαρισμό, τάισμα των ζώων και συντήρησης του καταφυγίου μας στην Ορμήδεια.

Έχετε ώρα να παίρνετε περίπατο τους σκύλους του καταφυγίου ή να βοηθήσετε σ’ ένα από τα τρία φιλανθρωπικά καταστήματά μας; 

Ακόμα και λίγες ώρες την εβδομάδα, για εμάς είναι πολύτιμες και σίγουρα θα γνωρίσετε πολλούς υπέροχους νέους φίλους δίποδους και τετράποδους.

Πράγματα που δεν χρειάζεστε

Κάτι που για εσάς μπορεί να φαίνεται άχρηστο, για εμάς μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που ψάχνουμε. Συνεχώς χρειαζόμαστε πλαστικές σακούλες, εφημερίδες, καθαριστικά υλικά, προϊόντα για κατοικίδια, δοχεία τροφής. Σας παρακαλούμε σκεφτείτε πριν τα πετάξετε!

Εκδηλώσεις Οικονομικής Ενίσχυσης

Έχετε κάποια καταπληκτική ιδέα για κάποια εκδήλωση για οικονομική ενίσχυση; Ίσως το σχολείο, ο σύνδεσμος ή οι φίλοι σας μπορούν να συνεργαστούν μαζί μας για να μαζευτούν όσο το δυνατό περισσότεροι οικονομικοί πόροι για το Άργος.

Στο Facebook 
Γίνετε μέλη στην σελίδα μας στο Facebook, για να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις μας κ.λ.π.

Mobirise

Επικοινωνήστε με

Διεύθυνση:

Argos Animal Sanctuary
Ormidiea 7250
Larnaca District
Cyprus

Email:

argos@cytanet.com.cy

Επισκεφτείτε μας:

Ερχόμενοι αό τον αυτοκινητόδρομο της Λάρνακας, βγείτε από την έξοδο 63 Αυγόρου - Ορμήδειας.
Στρίψτε δεξιά στο αλιευτικό σκάφος και κυκλώστε το δρόμο πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια, στρίψτε αριστερά πάνω στο λόφο.
Στην πορεία θα δείτε στα δεξιά σήμα που θα δείχνει ''Παραλία''. Αμέσως μετά από αυτό στα δεξιά θα δείτε το σήμα του Άργους.

Συνεχίστε στον χωματόδρομο για ακόμη περίπου 300 yards και θα σας βγάλει στο καταφύγιο.


Address

Argos Animal Sanctary                   PO Box 45522
7450 Ormidiea 
Cyprus
Registered Charity Number 2864

Contacts

Email: argos@cytanet.com.cy         

Mobirise web software - Go now